afis caravana valeni

Al doilea popas al caravanei Docuart va avea loc vineri, 18 martie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural din Vălenii de Munte.

 

                Evenimentul cuprinde proiecții ale unor filme premiate la București Docuart Fest 2015, cel mai mare spațiu dedicat exclusiv filmului documentar românesc. De la ora 16:00 va putea fi vizionat "Românești", în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peștera de la Românești, spațiu al terapiei prin artă. De la 16:30, "Călușarii din Bârla", de Adriana Oprea, prezintă dimensiunea ritualică a călușului, dans mistic și ezoteric transformat în dans festiv de propaganda comunistă. În închidere, va fi proiectat "Roboțelul de Aur", în regia Radu Mocanu & Mihai Dragolea, film ce prezintă povestea multiplei campioane de box Steluța Duța.

                Caravana Docuart a ajuns la cea de-a 3-a ediție și se întoarce pentru al doilea an consecutiv în Vălenii de Munte. Această destinație din traseul Caravanei a fost aleasă la sugestia celor de la Curba de Cultura, organizație care aduce programe de tineret pentru tinerii din mediul rural.

                Caravana Docuart încurajează și promovează consumul și producția de documentar românesc și recunoașterea artiștilor români de cinema, fie ei studenți sau regizori profesioniști. Astfel, acesta contribuie la asigurarea diversității culturale, dezvoltarea cinematografiei autohtone şi la educarea prin cultură.

 

Pregătim următoarele opriri ale Caravanei la Baia-Mare, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca și Timișoara.

Proiectul este organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Intrarea în lumea documentarului este liberă.