Condamnată în anul 2009, la 16 ani de închisoare pentru că și-a ucis iubitul, Smaranda Haiduc Mitru, fostă colegă de celulă cu Mama FNI în Pentienciarul Târgșor, vrea să scape de detenție.

Femeia a depus o cerere de liberare condiționată care se va judeca astăzi la Tribunalul Prahova. Smaranda Haiduc Mitru este una dintre „vedetele " Penitenciarului de femei de la Târgșor, fiind cunoscută pentru talentele sale artistice.

Ea a câștigat în 2011 și în 2014 premiul I la Concursul Național  "Poezie de Pușcărie", iar în paralel a avut și expoziții de tablouri pictate pe pânză.

Femeia a ajuns în spatele gratiilor în primăvara anului 2009 după ce a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 16 ani de închisoare. Smaranda a fost găsită vinovată de omor deosebit de grav, după ce și-a înjunghiat cu un cuțit de bucătărie prietenul.

Deși pentru fapta sa, pedeapsa este mult mai mare, între 25 de ani și detenție pe viață, instanța a considerat de cuviință că femeia, de fel din județul Mureș, a avut o atitudine sinceră pe parcursul anchetei, și-a recunoscut fapta, declarând că nu a vrut să-și omoare iubitul, totul întâmplându-se pe fondul unei altercații.