Un bărbat de 77 domiciliat în comuna Șirna a fost lovit de mașina poliției, după ce a schimbat direcția de mers și nu s-a asigurat. Bătrânul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență și este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În același timp, polițistul care conducea autospeciala a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11, pe DJ 101 A, comuna Șirna, satul Varnița.

Se pare că bătrânul conducea bicicleta pe acostamentul din pământ tasat al Drumului Județean 101 A, satul Varnița, comuna Șirna, din direcția Cocorăștii Colț către satul Șirna, pe sensul opus de mers. Ajuns în dreptul imobilului 188, a schimbat direcția de mers și a pătruns pe banda de circulație pe sensul dinspre Cocorăști către Tăriceni unde a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție care se deplasa regulamentar. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, acesta fiind conștient. Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și, totodată, a fost condus la unitatea medicală unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, vinovat de producerea accidentului rutier se face biciclistul care a schimbat direcția de mers și nu s-a asigurat.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
text si foto: ziarulincomod.ro