gripa sezoniera

După ce ieri, DSP Prahova a anunțat că nouă prahoveni au decedat ca urmare a virusului gripal, astăzi, încă o persoană s-a internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu suspiciune de gripă.

Șapte dintre cele nouă persoane care au decedat au fost internate la Spitalul Județean Ploiești, una la Spitalul Municipal Câmpina, iar alta se pare că a fost internată la București.

Astăzi, la ora 15.00, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești era o singură persoană cu virusul AH1, un bărbat intubat și ventilat mecanic, care are și alte probleme de sănătate, nu doar cele legate de gripă.

Tot astăzi, la ora 15.00, încă o persoană figura ca internată la Județean, cu suspiciunea de gripă, însă în acest caz se așteaptă rezultatele de laborator de la Institutul Național Cantacuzino pentru confirmarea virusului gripal.

La secția Boli Interne a Spitalului Județean Ploiești, au mai rămas doi pacienți, alți doi fiind externați în cursul zilei de astăzi, având în vedere că starea lor de sănătate s-a ameliorat.