spital judetean ploiesti

Nouă persoane, pacienți ai Spitalului Județean Ploiești, respectiv șase femei și trei bărbați, și-au pierdut viața în ultimele două săptămâni din cauza gripei. Opt dintre persoanele decedate erau din mediul urban, iar unul din mediul rural.

 

Potrivit comunicatului Direcției de Sănătate Publică Prahova, cintre dintre pacienții decedați ai Spitalului Județean Ploiești aveau vârsta cuprinsă între 50 - 64 de ani, iar patru cu vârsta mai mare de 65 de ani.

În perioada 15 - 21 februarie 2016 s-au înregistrat patru decese raportate de către Spitalul Județean Ploiești și unul de către INSP.

În perioada 22 - 28 februarie 2016, potrivit aceluiași raport al DSP Prahova, s-au înregistrat două decese, iar pe 2 martie Spitalul Județean Ploiești a mai raportat încă două persoane decedate.

 

„Persoanele decedate au prezentat factori de risc asociați (insuficiență renală cronică, leucemie, diabet zaharat, HTA, BCI, obezitate), se arată în comunicatul de presă al DSP Prahova, în care se precizează și faptul că persoanele care au decedat nu erau vaccinate antigripal.

În prezent, la Terapie Intensivă există un singur pacient intubat și ventilat, cu virus gripal A1 subtip H1 pdm09, datorită patologiei asociate grave (insuficiență renală, ulcer duodenal hemoragic)”, precizează sursa citată.

 

Viața Prahovei
  • Miercuri, 11 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Suspiciune de TBC la școlile din Ciorani

Mai mulți elevi de la Școala Generală Cioranii de Sus și de la Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos sunt suspecți de TBC după ce au avut la catedră un profesor diagnosticat cu această boală. Cel...