Drumul care duce spre Babele, amenajat cu 12 milioane de euro și inaugurat în vara anului 2013, a fost închis circulației rutiere. Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Dâmbovița, prin următorul comunicat de presă:

 

Având în vedere intervențiile frecvente, din ultima perioadă, a echipelor Salvamont şi

Jandarmerie Montană, în scopul sprijinirii conducătorilor auto aflaţi în dificultate pe traseul DJ 713 Sinaia (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – intersecţie drum Cabana Piatra Arsă km 0+000 - 16+000, considerăm că este necesar să aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

1.     Sectorul de drum de 16 km aparţinând drumului judeţean 713 este închis circulaţiei publice, întrucât pe acest drum se execută lucrări de reabilitare şi modernizare care, la această dată, ca urmare a condiţiilor meteorologice din zona montană, sunt suspendate.

 

2.     Obiectivul mai sus-menţionat, contractat în asociere de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Prahova, este transmis constructorului pe întreaga perioadă a derulării lucrărilor, el fiind răspunzător de monitorizarea semnalizării rutiere şi integritatea acesteia.

3.     Din cauza nefinalizării lucrărilor de punere în siguranţă a sectorului de drum judeţean şi nici a lucrărilor de montaj a parapeţilor laterali – de protecţie în zonele periculoase – şi, totodată, a plaselor de pe versanţii predispuşi la căderi de stânci, acest obiectiv nu are avizul favorabil deschiderii circulaţiei publice din partea IPJ Prahova, sectorul de drum de la km 0+000 (DN 71) la km 6+030 fiind în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

4.     Sectorul de drum DJ 713 de la km 0+000 (DN 71) până la Cabana Dichiu (km 8+300) beneficiază, în totalitate, de semnalizare rutieră cu indicatoare de reglementare, orientare şi semnalizare a lucrărilor şi, de-a lungul acestuia, sunt realizate lucrări parţiale de montaj a parapeţilor de protecţie, în condițiile existenței mai multor zone cu drum îngustat.

 

Sectorul de drum de la km 8+300 la km 16+000 este semnalizat cu indicatorul de „Acces interzis”, de-a lungul acestuia neexistând semnalizare verticală şi parapeţi de protecţie. 

5.     Pe acest traseu de drum judeţean, mai ales în perioada de iarnă, circulaţia autovehiculelor rutiere este extrem de periculoasă, existând permanent zone cu polei şi zăpadă ce pot determina accidente grave, sectoare de drum îngustat şi perimetre unde au loc căderi de bolovani şi stânci. 

6.     Din cauza nefinalizării tuturor lucrărilor la obiectivul amintit, la această dată nu pot fi asigurate, din punct de vedere tehnic, activităţi de deszăpezire în condiţii de siguranţă.

 

7.     Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere neplăcute, recomandăm turiştilor şi conducătorilor auto utilizarea în zona Padina – ca variantă de acces – a drumului judeţean DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, responsabilitatea din punct de vedere al circulaţiei rutiere pe sectorul DJ 713 – închis circulaţiei publice – şi al eventualelor accidente ce se pot produce revenind conducătorilor auto.

8.     Săptămânal, Consiliul Judeţean Dâmboviţa îi informează pe participanţii la traficul rutier, atât prin intermediul site-ului propriu, cât şi prin instituții mass-media, despre lucrările aflate în derulare pe drumurile judeţene și, inclusiv, despre restricţiile de circulaţie pe acestea.

9.     La nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Consiliului Judeţean Prahova se fac demersuri pentru alocarea fondurilor necesare finalizării în acest an a lucrărilor de reabilitare şi modernizare şi, totodată, sunt în analiză măsurile necesare pentru menţinerea în circulaţie a acestuia pe întreaga perioadă a anului. 

Vă mulţumim pentru înţelegere!

 

Social
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Campanie de reciclare în Prahova

Campania de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost lansată în Prahova de Organizația Ecotic, cu ajutorul Consiliului Județean, Asociației de...