În urma unui control efectuat la o pensiune din Bușteni, polițiștii au descoperit că administratorul închiria camere fără să emită turiștilor documente fiscale.

 

Comunicatul IJP Prahova:

La data de 13.02.2016, polițiștii din Bușteni au efectuat un control pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale în domeniul turismului, la o pensiune din stațiune. Astfel, în urma activităților desfășurate, s-a constatat faptul că, din luna octombrie 2015 și până la data controlului, persoanele responsabile de administrarea acestei locații  ar fi închiriat 6 camere în scop turistic fără a înregistra sub nicio formă turiștii cazați și fără a elibera niciun document fiscal în schimbul sumelor de bani încasate în urma acestor activități.  

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că această unitate a oferit servicii de cazare deși nu respecta normele legale și fără a fiscaliza sumele de bani obținute.

 

În continuare se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

 

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Percheziții în Prahova într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale

  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Firmele nu vor mai fi amendate la primul control, dacă neregulile nu sunt grave