Surprize mari în dosarul lui Liviu Luca. Este implicat și un cunoscut om de afaceri, fost lider PSD

0

Fostul sindicalist din Petrrom, Liviu Luca (foto), reținut ieri de procurorii DIICOT Ploiești într-un dosar de spălare de bani și delapidare, trage după el și un important om de afaceri din Câmpina. Este vorba de Radu Florea, patronul Edilconst, o societate de construcții implicată în multe contracte pe bani publici. Radu Florea este un fost președinte al filialei PSD Câmpina, considerat pe vremuri un apropiat al fostului premier Adrian Năstase. Radu s-a retras însă din politică în urmă cu ani de zile, dar a continuat activitatea în domeniul construcțiilor coordonând în continuare societatea Edilconst. Omul de afaceri câmpinean a fost audiat ieri în dosarul fostului sindicalist Liviu Luca, iar după mai bine de zece ore, Radu a ieșit din sediul DIICOT Ploiești sub control judiciar.

Legătura dintre Luca și Radu este explicată pe scurt într-un comunicat remis presei de DIICOT Ploiești. Astfel aflăm că  "În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada  21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) a virat în mod nelegal  către SC EDILCONST SA,  în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca, n.r.), suma  de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA – Păuleşti", prin aceste activităţi frauduloase SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei."

Ce a făcut Liviu Luca în timpul audierilor

Liviu Luca și celelalte șase perosane implicate în cauză au fost aduse pe rând la sediul DIICOT, luni,  în jurul orelor 11, iar audierile s-au finalizat aproape de miezul nopții. Cât timp a așteptat să intre în biroul procurorului de caz, Liviu Luca a fumat un trabuc, fără ca cineva să-I atragă atenția că în incinta instituțiilor publice fumatul este interzis. Ordonanța de reținere pe numele fostului sindicalist a fost semnată puțin după ora 22.00, iar acesta a părăsit sediul DIICOT Ploiești, încătușat, o oră mai târziu, fiind transportat la Centrul de detenție de la Câmpina.

Marți, Liviu Luca a fost prezentat instanței penale a Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, iar ședința de judecată a început la ora 15.30

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău