prognoza meteo temperaturi de primavară

Temperaturi de primăvară în următoarele două săptămâni, au anunțat meteorologii care susțin că nu este exclus ca mercurul în termometre să ajungă astăzi chiar și la 25 de grade Celsius. Nu vor lipsi însă ploile.

 

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale. „În această perioadă, media regională a maximelor fiind de 18...20 de grade, iar a minimelor de 5...7 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10...12 grade, iar a celor nocturne de 1...4 grade”, a anunțat ANM. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 24 - 27 februarie dar și după data de 1 martie”.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Meteorologii au anunțat că vor exista precipitaţii mixte, mai ales în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după 1 martie. „Astfel, media maximelor va fi de 8...9 grade, iar a minimelor de 0...2 grade.Pe 24 februarie vremea se va răci, iar după această dată variaţiile termice nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se apropiate de cele normale specifice perioadei. Astfel, dupădata de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 0...3 grade, iar a celor nocturne de -6...-3 grade”, au anunțat meteorologii.