viroze respiratorii dsp prahova

După ce la Spitalul Județean Ploiești s-au înregistrat două cazuri de deces în care testele de analize au confirmat gripa, DSP Prahova a lansat un set de recomandări pentru prevenirea infecțiilor respiratorii.

Evitarea aglomerației, folosirea batistei în caz de tuse, păstrarea igienei corporale, spălarea mâinilor, asigurarea unei alimentații bogate în vitamine și utilizarea unei vestimentații adecvate vremii sunt numai câteva dintre recomandări. Medicii din cadrul DSP Prahova recomandă ca persoanele identificate cu risc, în speță gravidele, persoanele în vârstă și copiii să se vaccineze antigripal. Totodată, persoanele sunt rugate să evite automedicația, iar în caz de infecții respiratorii să se prezinte la medic, se arată în comunicatul DSP Prahova.

„Momentan nu avem un număr crescut de viroze, dar având în vedere perioada caldă și șocurile termice în care au alternat temperaturi minime și maxime, este posibil să ne confruntăm cu un val de viroze”, susține Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.