prognoza meteo anm prahova munte ninsori

După ce ieri s-au înregistrat temperaturi record pentru această perioadă, de peste 21 de grade Celsius, vremea ne pregătește noi surprize. La finele lunii februarie există riscul să avem parte iar de ninsori și lapoviță în zona de munte.

 

Potrivit ANM, în următoarele zile „temperaturile diurne vor scădea accentuat, iar între 17 şi 20 februarie vor ajunge la medii de 8 - 10 grade. Ulterior vremea se va încălzi ușor. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori în scădere, cuprinse între 7 grade la începutul intervalului şi 0 grade în a doua săptămână de prognoză. Vor fi posibile ploi slabe sau burniţe, cu precădere în intervalele 18 – 20 februarie, respectiv 23 – 27 februarie.

La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. După ce mediile temperaturilor diurne au fost cu 10 grade mai mari, acestea vor scădea treptat şi vor ajunge la 0 grade în 20 şi 21 februarie. „Ulterior, vor mai creşte puţin şi se vor menţine în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile minime vor fi uşor pozitive între 15 şi 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între -5 şi -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori şi lapoviţă”, a anunțat ANM.