Ministerul Culturii organizează un concurs de proiecte de management pentru Muzeul Naţional "Peleş" din Sinaia, data limită pentru depunerea dosarelor de concurs de către candidaţi fiind 15 martie.

 

 

În prezent, Muzeul Naţional "Peleş" din Sinaia este condus de managerul interimar Mihail Ion Gorgoi, al cărui mandat se va încheia pe 28 martie.

 

În ultimii ani, Muzeul Naţional "Peleş" a fost condus de manageri interimari, respectiv de Mihail Ion Gorgoi şi Anca Hogea, după ce Rodica Rotărescu, fostul director general al instituţiei, a ieşit la pensie, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii muzeului.

În acest context, Ministerul Culturii a anunţat, pe site-ul propriu, că va organiza, la sediul său din Bucureşti, un concurs de proiecte de management pentru Muzeul Naţional "Peleş" din Sinaia.

Cei interesaţi să se înscrie la concurs trebuie să fie cetăţeni români sau membri ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene şi să aibă domiciliul în România. Totodată, aceştia trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în ştiinţe umaniste şi arte, o vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani şi o experienţă în management de minimum 5 ani sau pregătire în management.

De asemenea, cei interesaţi de conducerea Muzeului Peleş trebuie să nu aibă condamnări penale şi civile şi să nu deţină o funcţie de manager la o altă instituţie publică de cultură din România. În plus, nu trebuie să fi fost lucrători ai securităţii sau colaboratori ai acestei.

Data limită pentru depunerea proiectelor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 15 martie, urmând ca selecţia dosarelor să aibă loc pe 16-17 martie. Între 18 şi 25 martie va avea loc analiza proiectelor de management - prima etapă a concursului, iar între 28-30 martie este prevăzută susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului - a doua etapă.

Muzeul Naţional "Peleş" din Sinaia este una dintre cele mai importante şi vizitate instituţii muzeale din România.
sursa: gandul.info