Problema apei potabile de la Breaza se agravează de la o zi la alta. Astăzi, Hidro Prahova a decis să oprească alimentarea cu apă în majoritatea cartierelor din localitate după ce Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că bacteria clostridium perfringens nu a dispărut din instalații. S-a luat din nou măsura igienizării bazinului de apă (cel de lângă Hidro Jet), iar în toată această perioadă ISU Prahova asigură aliemntarea populației cu apă trimițând câte cinci cisterne a câte cinci tone pe zi, cu posibilitate de suplimentare în caz că va fi necesar.

 

"Astăzi am decis să oprim apa în cartierele alimentate din sursa Nistorești, acolo unde au fost depsitate problemele la analize. Dezinfectăm din nou bazinul, a doua oară, să vedem poate dacă de data asta scăpăm de bacterie. Localnicii care se alimenteaază din sursa Sunătoarea (cartierul Podul Vadului n.r.) nuau probleme, ei au apă la robinet, " a declarat Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova.

În timp ce reprezentanții operatorului de apă se chinuie de mai bine de zece zile să depisteze sursa acestei bacterii periculoase pentru sănătate, pacienții care sunt acum internați în Spitalul de Boli Pulmonare Breaza suferă din cauza lipsei de apă potabilă din saloane. Ei au fost sfătuiți să folosească șervețele umede pentru igiena personală și să-și aducă apă pentru băut de la magazin.

"Și noi, ca întreaga localitate, suferim din cauza lipesei de apă, dar trecem și pe asta, se mai întâmplă. Pentru bolnavi, dar și pentru blocul alimentar Hidro Prahova ne-a pus la dispoziție recipiente cu apă din sursă sigură. Nu avem solicitări de externare din cauza acestui inconvenient. Cei care vin la noi sunt oameni bolnavi care au nevoie în primul rând de tratament. Ei oricum veneau de acasă cu apă plată, nu foloeseau pentru băut apa de la robinet," a declarat Lenuța Marinescu, managerul Spitalului de boli pulmonare Breaza.

 

O situația asemănătoare este și în unitățile de învățământ, unde părinții au fost înștiințați să-și trimită copiii la școală și la grădiniță cu apă plată și cu șervețele umede în ghizdan. Pentru școli, ISU Prahova a anunțat că va pune la dispoziție instalații de potabilizare a apei care vor putea fi folosite atunci când va fi reluată alimentarea cu apă.