Autoritățile au luat noi măsuri pentru ca locuitorii  din Breaza, orașul cu apa nepotabilă, să nu se îmbolnăvească.

 

Astăzi, cinci cisterne cu apă potabilă au plecat spre Breaza, după ce operatorul Hidro Prahova a descoperit în rețeua publică o bacterie care poate provoca boli grave. 

Citește și APĂ INFESTATĂ CU O BACTERIE UCIGAŞĂ ÎN PRAHOVA. REACŢIA AUTORITĂŢILOR

Suplimentar, la o școală din localitate au fost transportate doua instalații de filtrare a apei.

 

Apa va ajunge nu doar la populație, ci si la cele 14 instituții publice din localitate ( școli, primărie, spital).

UPDATE Comunicatul Prefecturii Prahova

Astazi, 15 februarie 2016, SC Hidro Prahova SA a intrerupt alimentarea cu apa in orasul Breaza, pentru a realiza spalarea si dezinfectarea rezervorului principal de apa si a conductelor aferente.

 

S-au efectuat probe si s-a curatat conducta magistrala, in acest moment fiind in desfasurare operatiunea de dezinfectare a conductei, urmand sa se preleveze probe din apa in vederea punerii in functiune a aductiunii de apa de la Paltinul.

          ISU Prahova a asigurat transportul de apa potabila pentru populatie cu cinci autocisterne a cate 5.000 litri special destinate, ce au fost amplasate in locatiile indicate de primaria orasului Breaza (Cartier blocuri Piata, Cartier blocuri Aleea Parcului, Cartier Valea Tarsei, Cartier Capul Campului, sediul Primariei).

          De asemenea, ISU Prahova a pus la dispozitia primariei doua statii pentru potabilizarea apei, ce au fost amplasate la Fabrica de Paine, iar cealalta la Scoala Generala Constantin Brancoveanu.