colonie lilieci ploiesti

Locatarii unui bloc din Ploiești au tras o sperietură groaznică, după ce s-au trezit peste noapte cu o adevărată colonie de lilieci în subsolul imobilului. Speriate, înaripatele au zburat care pe unde au putut, prin toate cotloanele blocului.

 

În disperare de cauză, oamenii au apelat la o asociație de voluntari, care se pare că au rezolvat problema, prin montarea unei cuști. Aceeași tineri au promis că vor reveni după ce va trece iarna, pentru prinderea liliecilor, astfel încât aceștia să ajungă într-o zonă protejată, cel mai probabil într-o peșteră.

Tinerii inimoși desfășoară activitate de voluntariat în domeniul protecției animalelor.

„Am fost chemați la un bloc rezidențial din Ploiești, unde o colonie de lilieci a fost deranjată în timpul hibernării si a patruns in toate cotloanele cladirii. Am montat o cusca speciala unde locatarii pot pune animalele care patrund in apartamente. Urmeaza sa colectam periodic animalele ratacite, sa le aducem la clinica de reabilitare pentru animale salbatice Visul Luanei, unde vor fi tratate (dupa caz) si marcate, apoi eliverate intr-o colonie care nu este amenintata de factorul uman. Multumim locatarilor pentru colaborare!”, este anunțul postat de tinerii care au intervenit. Aceștia au ilustrat mesajul cu mai multe fotografii de la fața locului. (Foto: Wilderness Research an Conservation)

UPDATE Vezi aici IMAGINI DIN SUBSOLULBLOCULUI plin de lilieci