vreme prognoza primavara

Meteorologii au emis astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile sunt îmbucurătoare. „Vremea mai caldă decât ar fi normal pentru luna februarie va caracteriza toată perioada celor două săptămâni”, a anunțat ANM. Prin urmare, nu-i de mirare că mulți deja s-au grăbit să anunțe că vine primăvara.

 

Potrivit meteorologilor, media pe regiune va fi una ridicată, cu temperaturi maxime  8...13 grade şi minime în general pozitive, de 2...5 grade. „Valori nocturne uşor sub pragul de îngheţ se vor înregistra în primele nopţi, apoi vor fi posibile doar izolat. Ploi frecvente şi în general moderate cantitativ se vor semnala în noaptea de 10/11 februarie. Apoi, probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 13-16 februarie”, a mai precizat ANM.

La munte, potrivit prognozei emise de ANM, „regimul termic al următoarelor două săptămâni va fi caracterizat de valori în general uşor mai ridicate decât cele obişnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între 2şi 6 grade şi minime de -5...-1 grad. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî până la o medie de -8 grade. Precipitaţiile, la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare vor fi mai consistente în zilele de 10 şi 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zăpadă. În restul intervalului se menţin condiţiile pentru precipitaţii cu caracter local şi temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari”.