ajutoare financiare biserica

Reprezentanți ai Patriarhiei Române, dar și de la Protoieriile din Ploiești au vizitat astăzi victimele din accidentul rutier de pe Centura de Vest a Ploieștiului, care sunt internate la Spitalul Județean Ploiești.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 5 noaiembrie, pe Centura de Vest a Ploieștiului, după ce un autobuz plin cu călători a intrat într-o basculantă cu nisip. Cinci persoane au decedat, iar alte 28 de persoane au fost rănite.

La scurt timp după accident, Patriarhia Română a dat un mesaj de conduleanțe pe propriul site.

„Am aflat cu durere de tragicul accident de circulaţie care a avut loc pe centura de vest a municipiului Ploieşti în dimineaţa zilei de 5 februarie 2016, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite. În aceste momente grele pentru familiile victimelor, adresăm acestora un cuvânt părintesc de alinare sufletească şi le încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletelecelor care şi-au pierdut viaţa, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească. De asemenea, suntem alături de cei răniţi, aflaţi în suferinţă în spital, şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor. În semn de compasiune şi solidaritate, Arhiepiscopia Bucureştilor a trimis un ajutor financiar la Protoieria Ploieşti-Sud, pentru înmormântarea celor decedaţi şi pentru tratamentul celor răniţi, îndemnând, totodată, parohiile şi mănăstirile la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier”, se arată în  mesajul postat pe site-ul Patriarhiei Române.

Preoții au anunțat astăzi că familiile îndoliate vor primi din partea bisericii un ajutor de 3.000 de lei, iar persoanele rănite vor primi fiecare câte 1.000 de lei.