Un cititor ne-a trimis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o scrisoare deschisă pentru autorități (Consiliul Județean Prahova, ARR, RAR, Poliție) prin care atrage atenția asupra riscului la care sunt supuși clienții firmelor de transport care efectuează curse pe traseul Ploiești-Slănic.

 

Scrisoarea cititorului:

În legătură cu articolul dvs referitor la transportul în regim maxi taxi, vreau sa va aduc la cunoștința mai multe nereguli,constatate în urma călătoriilor cu aceste asa zise mijloace de transport în comun. S-au făcut numeroase sesizari la consiliul județean pentru ca nu se fac toate cursele din caietele de sarcini, mașinile sunt foarte vechi,au milioane de km parcurși,iar I T P ul se obține pe șpăgi grase.

 

Se vede cu ochiul liber starea mașinilor,nu trebuie sa fii mecanic. Se face evaziune fiscala la.greu,nu exista case de marcat și nu este o evidenta clara a încasărilor.

Faptul ca se dau bilete nu elimina evaziunea. Se transporta pasageri în picioare mai ales.la.orele.de.vârf dimineața și seara,patronilor nu le convine sa aibe mașini mari deoarece consuma mult,asa ca înghesuie călătorii în mașini mici recarosate.

Politistii nu fac controale,deoarece în județ se cunosc cu patronii,închid ochii la nereguli. La consiliul județean sunt ținuți în brate aceeași patroni din 90. Nu-i obliga sa aibe mașini noi.și sa respecte programul. S-au făcut zeci de sesizari pentru firmele de pe Valea Slanicului și degeaba. Nicio licenta suspendata,nimic.

La I S C T R când sunt controale pentru starea mașinilor pe traseu,patronii sunt anunțați înainte și țin rablele oprite, trimit pe traseu doar mașinile mai noi. și controale se fac foarte foarte rar,doar la reclamații.

90% dintre mașinile de pe Valea Slanicului sunt praf, au probleme mari la direcție, fără căldură sau aer condiționat, scaune care de abia se țin, milioane de km la bord. Pericole pe care instituțiile statului le accepta pe drumuri. Mafia este prea mare. încă nu am văzut patroni de astfel de firme cercetați pentru evaziune fiscala și corupție. În schimb averile lor cresc văzând cu ochii,...