Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spaţiu, a susţinut vineri, 5 februarie 2016, la Ploieşti, la sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, conferinţa „Explorarea spaţială încotro?”. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Pay it forward” Ploieşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti şi Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti.

 

În cadrul prezentării sale, celebrul cosmonaut român a abordat a paletă largă de teme, de la descrierea misiunilor care au avut loc în cosmos, pericolul pe care îl prezintă asteroizii atunci când ajung în apropierea planetei noastre, explorarea şi o posibilă viitoare exploatare a asteroizilor, până la privatizarea şi comercializarea activităţilor cosmice şi turismul cosmic. De asemenea, Dumitru Prunariu a adus în discuţie viitorul planetei noastre, dar şi ce impact ar putea avea o posibilă descoperire a unor civilizaţii extraterestre. Dumitru Prunariu a răspuns şi câtorva dintre întrebările publicului, povestind care sunt modificările pe care le suferă organismul uman şi cum s-a simtit în spaţiul cosmic, cum a perceput lansarea în spaţiu sau cum decurgea o zi a sa pe staţia spaţială.

Întâlnirea dintre cosmonautul şi inginerul aeronautic Dumitru Prunariu şi elevii ploieşteni este doar unul dintre evenimentele din cadrul proiectului „O viaţă pentru o idee", un șir de conferințe cu personalități marcante ale României de astăzi. Marcel Iureş, Adelin Petrişor, Alex Ghiţă şi Silviu Neguţ au ajuns, la rândul lor, faţă în faţă cu elevii ploieşteni, în cadrul acestui proiect prin care Asociaţia “Pay it forward” Ploieşti şi partenerii săi doresc să ofere tinerilor un exemplu, un model demn de urmat, un impuls să îşi urmeze ţelurile şi să treacă peste orice obstacol. 
sursa: comunicat de presă al Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti   
Galerie FOTO cu evenimentul de la Ploiești