Groaznicul accident de vineri dimineaţă, care s-a produs pe Centura de Vest a Ploieştiului, a curmat viaţa a cinci oameni şi a trimis în spital 28 de persoane, printre care şi cinci minori. Rudele care au ajuns panicate la spital descriu atmosfera de la intervenţiile medicilor ca fiind una „groaznică“.

 

Vineri dimineaţă, în jurul orei 06.30, un autobuz care efectua transport regulat pe ruta Măneşti, o comună din Prahova, spre Ploieşti, a intrat din spate, aparent fără explicaţii, pentru că nu există nici o urmă de frânare, într-o basculantă care mergea cu viteză redusă şi regulamentar pe sensul spre Braşov.

În accident au murit cinci persoane, iar alte 28 au ajuns la spital, practic toate persoanele din autobuz, unde erau 32 de pasageri, plus şoferul. Starea unora dintre victime a fost uşoară, diverse contuzii, traumatisme, lovituri la membre sau cap, însă altele au intrat direct în operaţie cu traumatisme abdominale sau toracice. Cei cinci copii, de 9 ani, 15 ani, 16 ani şi doi de 17 ani, sunt în stare stabilă, dar, potrivit unora dintre rudele venite la spital, bilanţul ar fi putut fi unul şi mai teribil, pentru că în respectiva cursa mergeau de obicei elevi care învaţă la Ploieşti, dar care vineri, dat fiind faptul că de luni este vacanţă, nu au mai mers la şcoală. 

 

Alte persoane venite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu au putut afla foarte multe despre rudele lor. „În autobuz era soţia mea, mi-a dat seama că s-a întâmplat ceva pentru că nu răspundea la telefon, sunam, sunam într-una. Era şi autobuzul cu care trebuia să mă întorc eu şi nu a mai venit, am auzit ambulanţele. Despre soţia mea nu ştiu deocamdată decât că este în stare gravă, la investigaţii, este adormită. Are 19 ani! Fac naveta de 10 ani pe această rută, nu s-a întâmplat nimic niciodată, îl cunoşteam şi pe şofer, până acum nu a fost nici o problemă“, ne-a spus Ionuţ Marin, un tânăr care a putut doar să ia hainele soţiei de la spital.

Citeste mai mult: adev.ro/o22sd3

VIDEO Declarația soțului unei victime din accident (sursa: adevarul.ro) 

 

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...