ninsori munte

Potrivit unei informări meteo, transmisă de Prefectura Prahova, în intervalul 04 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 08, vor fi precipitaţii mixte, ninsori la munte și intensificări ale vântului. Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineaţa, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative.

Potrivit ANM, „în intervalul menţionat temporar vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare, joi dimineaţa, 4 februarie, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile şi în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat se vor acumula cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 15...20 l/mp”.

Meteorologii au anunțat că „vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60...70 km/h şi va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50...55 km/h)”.

În atenționarea meteo se precizează că „vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineaţa, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative”.

 

 

 

 

Social
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

A nins în Bucegi. La Babele au fost - 6 grade

A nins în Bucegi. La Babele şi vârful Omu temperatura a coborât la minus 6 grade. Pe crestele montane de pe Valea Prahovei, la peste două mii de metri altitudine, a căzut lapoviţă şi ninsoare. După...