muzeul stiintele naturii prahova

Tehnici de ultimă oră, piese tridimensionale, podea interactivă și o aplicație „Aurasma” fac din Muzeul de Științele Naturii Prahova unul dintre cele mai atractive muzee din țară.

 

Elevii din Prahova, dar nu numai au posibilitatea desfășurării unor lecții speciale la Muzeul de Științele Naturii Prahova. Unitatea a fost dotată, în cadul unei investiții de circa 5 miliarde de lei vechi, cu echipamente care puteau fi văzute până acum numai în marile muzee. Special la Ploiești a fost deschisă o sală care te îmbie la protecția și conservarea naturii. Expoziția este completată de un joc de tip „Podea interactivă, cu multe aspecte din mediul acvatic. La intrare în muzeu, în premieră, există o aplicație de timp realitate adăugată – „Aurasma”. Aplicația constă în transpunerea unor imagini în filmulețe ce reproduc aspecte reale și amuzante ale imaginilor expuse, au explicat reprezentanții Muzeului de Științele Naturii. Aplicația rulează pe orice tip de telefon sau tabletă cu sistem android. Este suficientă introducerea aplicației și apropierea echipamentului de fotografia expusă, care conține și un cod. În secunda doi, animăluțul din fotografie apare într-un filmuleț distractiv.

Iar cei care trec pragul Muzeului de Științele Naturii vor putea pleca și cu o amintire. Este vorba de o fotografie în mijlocul naturii. Pe un ecran imens, care reproduce diverse peisaje din natură, imaginea dumneavoastră sau a copilului, se va integra perfect, în dimensiunile reale. Prin urmare vă puteți fotografia lângă elefanți, lângă urși polari, lângă lei ori în mediul acvatic. Nu uitați să treceți și prin dreptul plasmei pe care este reprodus scheletul uman, care imite mișcările pe care le faceți. Tot aici, un alt joc interactiv, vă permite să reconstituiți un schelet. Și, tot aici, poți afla, printr-o simplă apasare pe un ecran, profilul antropologic.

Prin acest eveniment Consiliul Judeţean Prahova  şi Muzeul Judeţean de Stiintele Naturii Prahova doresc să promoveze cultura şi ştiinţele naturii în rândul prahovenilor dar şi la nivel naţional, se arată într-un comunicat al instituției.