atentionare meteo

Doar zăpada netopită și neagră, de la noroiul format, care se zărește pe ici, pe colo, este semn că iarna nu s-a dus încă. La Câmpina la această oră, potrivit ANM, sunt 9,3 grade Celsius, în timp ce la Ploiești mercurul întermometre a ajuns la valoarea de 7 grade Celsius. Vestile însă nu sunt promițătoare.

 

Din această noapte vor începe ploile, iar la munte nu vor lipsi lapovița și chiar ninsoarea pe creste. La Sinaia, potrivit ANM, acum sunt 4,3 grade Celsius, în timp ce la Vârful Omu sunt minus 3,4 grade Celsius, cu mult mai cald, spun meteorologii, față de temperatura normală din anotimpul rece.

Încă de ieri a fost lansat și un avertisment. La munte, la peste 1.800 de metri există risc avansat de avalașă. Iar până la această altitudine este risc mediu de avalanșă. De altfel, salvamontiștii din Bușteni au tras un semnal de alarmă, chiar dacă traseele montane sunt închise. „Nu vă aventurați pe munte, pe traseele închise, pentru că stratul de zăpadă este instabil și se pot produce avalanșe”, a fost sfatul lui Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.,