Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției o sesizare privind starea deplorabilă a drumului care face legătura între localitățile Târgșorul Nou și Strejnic. Dacă ar fi reparat de autorități, navetiștii ar scurta drumul spre Ploiești cu 12 km în fiecare zi. Observatorulph.ro a înaintat propunerea de reparae a drumului conducerii Consiliului Județean Prahova.

 

Scrisoarea cititorului:

Numele meu este VUIU I. din satul Targsorul Nou, com. Aricestii-Rahtivani, Prahova. Am citit zilele astea ca se vor reabilita sau moderniza o serie de drumuri din judetul Prahova(50 km), printre cele mentionate fiind si DJ 140 Pucheni-Aricestii Rahtivani (asta nu o cred pentru ca au fost facute zeci de memorii in acest sens).

Intre localitatile Targsorul Nou si Strejnic exista o portiune de drum judetean(acest DJ140) in lungime 1800 m, care are inclusiv borne kilometrice montate (pe dreapta), dar care nu a avut niciodata covor asfaltic, ci doar praf si cratere de mari dimensiuni( chiar daca exista ceva zvonuri legate de existenta in "hartii" a asfaltului pe acest tronson).

 

Acest drum ar scurta cu aproximativ 6 km (12 dus/intors) distanta dintre satul Targsorul Nou si municipiul Ploiesti, care pentru populatia din zona ar insemna o economie enorma la abonamentele pentru microbuze, dar mai important la timpul parcurs....majoritatea populatiei lucrand in Parcul Industrial si ar face naveta pe bicicleta.

Culmea este ca majoritatea celor care viziteaza persoanele arestate din penitenciarul Targsor ajung din "greseala" pe acest drum...iar la iesirea la asfalt sunt observati cum cu nervozitate "ridica in slavi" aceasta localitate.

Si inca ceva, pe raza satului Targsorul Nou mai functioneaza chiar si o unitate militara, ai caror angajati sunt obligati ca si cei de la Penitenciar sa consume combustibil echivalent pentru 360 km lunar...

 

Cu stima Vuiu I.