Decizie surprinzătoare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în dosarul în care mai multe persoane din Breaza sunt trimise în judecată pentru proxenetism, cămătărie, lupte ilegale cu câini, șantaj și lipsire de libertate. Anchetatorii au cerut arestarea preventivă pe numele lui Ștefan Alexandru Ghibănescu, cunoscut în Breaza drept un individ violent, implicat în mai multe scandaluri care au avut loc pe plan local, dar cercetat până în prezent sub control judiciar.

 

Judecătoria Câmpina a decis, marți, 26 ianuarie, să accepte solicitarea procurorilor:  "în temeiul disp. art.242 alin.3 cpp cu ref. la art.242 alin.8 cpp , cu ref. la art.223cpp, art.226 cpp,art.202 cpp, dispune înlocuirea masurii controlului judiciar dispusa fata de inculpatul GHIBANESCU STEFAN ALEXANDRU, , cu masura arestarii preventive pe o durata de 30 de zile. În temeiul art.275 alin.3 cpp cheltuielile judiciare raman în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare,"  conform portalului instanțelor de judecată. Soluția dată de Judecătoria Câmpina nu este una executorie, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, prin urmare Ghibănescu este încă liber.

Despre Ghibănescu, observatorulph.ro a scris încă din toamna anului trecut că este urmărit penal pentru proxenetism, camătă, organizare de lupte cu câini, şantaj şi lipsire de libertate. Chiar dacă este acuzat de aceste fapte, Ghibănescu nu este arestat, ci plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte cinci persoane, cunoscuţi în Breaza drept apropiaţi ai lui Ghibănescu. Conform rechizitoriului, bărbatul organiza lupte ilegale cu câini atât în curtea locuinței sale, dar și în alte localități din Râmânia, împrumuta bani cu camătă, iar când  venea ziua scadenței pentru datornici, acesta nu se ferea să le ceară înzecit suma împrumutată. Prostituția era o altă sursă de venit pentru Ghibănescu, procurorii menționând în rechizitoriu că "în perioada februarie – iulie 2014, inculpatul Ghibănescu Ştefan Alexandru a înlesnit practicarea prostituţiei în străinătate de către numite C. Alexandra Ioana şi a obţinut de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta suma de 22.810 lei." Banii erau trimişi de femeie prin Western Union pe numele lui Ghibănescu, dar şi pe numele unui apropiat al acestuia, Ştefan Radu Alexandru.

 

Citește întreaga poveste aici: Acuzati de camatarie si lupte de caini, judecati in libertate

foto cu caracter ilustrativ