Vasile Atanasoff susține că a fost victima unei agresiuni din partea a doi polițiști locali din Breaza, pentru că ar fi parcat neregulamentar, deși în zonă nu exista niciun semn rutier de oprire sau staționare interzisă. Pensionarul susține că atunci când a cerut explicații primarului orașului, acesta l-ar fi dat afară din instituție, cerând ajutorul polițiștilor locali care erau deja implicați în această cauză.

 

Bătut și umilit în plină stradă

Incidentul s-a petrecut pe 7 iulie 2014 și de atunci Vasile Atanasoff încearcă, fără succes până acum, să-și câștige dreptatea la instituțiile statului. „În acea zi am parcat mașina lateral, fără să încurc traficul, pentru a cumpăra medicamente de la un punct farmaceutic veterinar din centrul orașului Breaza. Menționez că nici atunci și nici acum nu există în zonă semne cu staționare sau parcare interzisă. M-am trezit în farmacie cu doi polițiști locali, care mă cunoșteau și îi cunoșteam personal, Iosif Duricu și Lucian Pavel, care  mi-au cerut actele. I-am întrebat ce motiv au să mă legitimeze? Drept răspuns au început să mă lovească, apoi m-au târât pe jos, afară din farmacie, până la mașină. Mi-au rupt cămașa de pe mine, la propriu și m-au lovit cu capul de mașină. Scena i-a făcut pe trecători să sară în apărarea mea, strigându-le celor doi polițiști locali să mă lase în pace! Apoi m-au dus la sediul poliției locale din incinta Primăriei Breaza. Am reușit să intru în biroul viceprimarului, să-i spun ce am pățit, dar au venit după mine și m-au târât în biroul lor de la subsol, unde mi-au întocmit două procese verbale pentru refuz de legitimare și parcare ilegală”, declară Vasile Atanasoff.

FOTO Procesul verbal al polițitilor locali și dovada că strada nu are nici acum semne de parcare interzisă

 

 

A avut nevoie de îngrijiri medicale

Acesta și-a sunat copiii la București, care l-au transportat la spitalul Obredgia din Capitală, unde a primit îngrijiri medicale și a fost internat. Vasile Atansoff a refuzat să plătească amenzile și a depus contestație în instanță. Dacă la Judecătoria Câmpina a avut câștig de cauză, judecătorii Tribunalului Prahova au admis recursul Poliției Locale Breaza, apel ce a fost făcut la indicația primarului Bălășescu, susține Atanasoff și l-au obligat la plata amenzilor. Degeaba a făcut Vasile Atanasoff plângeri la Primărie, Poliție și chiar Parchet. Până acum, toate demersurile sale s-au dovedit inutile, procurorii clasând dosarul cu NUP, măsură menținută ulterior de judecători pentru că ar fi fost tardivă depunerea plângerii. Cu toate că Atanasoff a depus un număr de șase contestații în termen, atât la Parchet cât și la Judecătoria Câmpina, Parchetul Câmpina și-a însușit propunerea de neîncepere a urmării penale propusă de polițiștilor din Breaza, care i-au anchetat de polițiștii locali cu care sunt colegi. Ancheta a durat un an și șapte luni. 

 

Galerie foto documente medicale

 

Umilit și în justiție

 

„Degeaba am depus la dosarul de pe rolul Judecătoriei Câmpina dovada că am apelat la Parchet în termenul legal. Pe 17 noiembrie 2015, judecătorul a respins ca tardivă plângerea forumalată de mine împotriva ordonanței de clasare a cauzei din data de 22 aprilie 2015 dată de Parchetul pe lângă Judecătoria Câmpina. Mai mult, am fost obligat și la plata a 50 de lei cheltuieli judiciare catre stat, plătibilă în 3 luni ”, susține Atanasoff. Acesta este decis să depună plângere la CSM împotriva celor care i-au judecat cauza.

"Primarul m-a dat afară din sediul instituției cu polițiștii locali!"

Vasile Atanasoff a fost în audiență la primarul orașului, Costin Bălășescu. “L-am întrebat de ce menține în funcții niște polițiști locali care sunt acuzați că bat lumea pe stradă? I-am prezentat și articolele din presă privind agresarea agentului de pază de către un alt cuplu de politiști locali, Duica Marius Florin și Popa Alexandru. I-am reproșat de ce nu a luat până acum nicio măsura împotriva lor și l-am întrebat nu vedeți câte plângeri aveți împotriva lor și câți oameni sunt la ușa dvs? Primarul știa că sunt șase reclamații împotriva lor pentru acte de violență. I-am mai spus că există o petiție împotriva polițiștilor bătăuși, care a fost semnată de 400 de persoane” povestește cetățeanul indignat. Reacția primarului l-a lăsat fără cuvinte. Atanasoff susține că edilul i-a spus că nu-l interesează subiectul, apoi a pus mâna pe telefon și a sunat culmea, la polițiștii  locali, pentru a-l da afară din sediu primăriei! 

Deși a solicitat un punct de vedere Comisiei de Disciplină a Primariei Breaza asupra agresiunii la adresa sa, Atanasoff nu a primit nici până astăzi un răspuns.

Vasile Atanasoff este unul dintre cei mai respectați oameni din Breaza. Acesta a fost o victimă a regimului comunist, fiind luat de pe băncile facultății și trimis la muncă silită sub directa subordonare a sovieticilor la minele de uraniu din zona Porților de Fier din motive etnice, purtând un nume străin (Atanasoff), conform Hotărârii nr. 5482/5430 din 12.01.2004. „Nu credeam, la 25 de ani de la căderea comuniștilor, că mai pot fi umilit în halul acesta” își încheie mărturia, cu lacrimi în ochi, locuitorul orașului Breaza, dezamăgit de autorități și justiție.

La solicitarea redacției noastre, Poliția Locală Breaza ne-a transmis punctul de vedere de mai jos, semnat de primarul orașului:

 

Conducerea IJP Prahova a formulat următorul punct de vedere: