O bătrână de 80 de ani, din comuna Albești Paleologu, a vrut să se sinucidă, după ce a căzut victima escrocilor care acționează după metoda accidentul. 

 

Incidentul s-a petrecut acum două săptămâni, când femeia a ieșit din casă pentru a-și cumpăra pâine. 

Pe uliță a fost abordată de mai mulți indivizi, care au coborât dintr-o mașină și i-au spus că fiul său a făcut un accident rutier grav. "Mamaie, băiatul tău a pățit un necaz mare. A dat cu mașina peste un om, care acum îi cere bani să nu se ducă la Poliție. Dacă nu îl ajuți, fiul tău o să ajungă la pușcărie" a fost mesajul escrocilor.

Femeia s-a panicat și le-a spus că toți banii agonisiți îi are pe carnete CEC. Bărbații au convins-o să meargă cu ei la Ploiești să scoată economiile.

 

Pentru a nu fi surprinși de camerele video de supraveghere, escrocii au așteptat-o pe biata femeie în apropierea sucursalei CEC din centrul Ploieștiului.

După ce femeia le-a dat banii strânși pentru zile negre din pensia de CAP, aproximativ 7.000 de lei, indivizii au dispărut.

Abia atunci bătrâna și-a dat seama că a fost înșelată și a început să plângă. Un trecător a dus-o la stația de microbuze, i-a cumpărat un bilet până acasă la fiul său.

 

Vecinii povestesc că femeia a vrut să se sinucidă, fiind traumatizată de necaz.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru identificarea și prinderea escrocilor.