cimitir campina

Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, le va cere consilierilor locali să aprobe în ședința ordinară din ianuarie, cheltuirea banilor împrumutați de la BRD pentru amenajarea unui nou cimitir în oraș. Creditul, în  valoare de 8.000.000 lei, va fi folosit și pentru amenajarea unui parc, dar și pentru finalizarea blocului de locuințe de necesitate, aflat deja în construcție în imediata apripiere a complexului comercial Kaufland.

 

Contractarea acestui împrumut a fost aprobat încă de la începutul anului trecut, dar la acea vreme, altele erau interesele locale, respectiv asfaltarea unor străzi, care vor fi totuși reparate cu bani de la bugetul local.

Autoritățile locale se chinuie de doi ani să amenajeze un nou cimitir absolut necesar pentru oraș, având în vedere criza locurilor de veci. Inițial se vorbea despre un cimitir ultra modern, în valoare de un milion de euro, cheltuială la care Primăria Câmpina nu se putea înhăma. S-a renunțat la lux în favoarea unui cimitir decent pentru amenajarea căruia să se cheltuie doar un sfert din suma propusă inițial. Acesta va fi amenajat  pe strada Izvoarelor, în cartierul Slobozia și va avea o suprafață de 1,5 hectare.