Primăria Câmpina a pierdut definitiv și irevocabil procesul cu firma Erin SRL, proprietara „turnului înclinat” care tinde să devină un simbol al incapacității administrației locale. Nici instanţa de la Curtea de Apel Ploieşti nu a recunoscut dreptul de proprietate al Primăriei asupra terenului pe care se află această construcţie hidoasă, iar administraţia locală nu mai are nici o cale de atac în acest proces.

 

Sunt foarte multe şi complexe motivele pentru care s-a ajuns aici. Administraţia locală are partea sa de vină pentru că deţinătorul clădirii are autorizaţie de construire eliberată chiar de Primăria Câmpina. Este drept în trei tranşe: mai întâi petru primele 4 etaje, apoi (în octombrie 2000) pentru încă unul, iar în 2003 pentru alte două. În total, 7 etaje. „Ni s-a forţat mâna, pentru că la fiecare solicitare nouă de autorizaţie, firma respectivă venea cu documente de la Inspecţia de Stat în Construcţii, iar dacă noi nu îi eliberam autorizaţia puteam fi daţi în judecată”, a explicat primarul de la acel moment al municipiului Câmpina, actualul consilier local Gheorghe Tudor.
Apoi, înaintea ultimilor șapte ani, de când durează procesul, nu s-a găsit nici o cale de dialog între patronul firme Erin şi administraţia locală. Este greu de spus cine a fost mai orgolios, dar rezultatul este o pată neagră pe obrazul Câmpinei. Ce ar fi de făcut? În cadrul acestui proces, nu se mai poate face nimic. Poate nu ar fi rău dacă administraţia locală ar găsi o cale de a-l trage la răspundere pe avocatul Constantin Pănoiu, cel care a reprezentat Câmpina mulţi ani în acest proces (şi pe bani frumoşi). Ar fi o posibilitate deschiderea unui nou proces firmei Erin, în care să se studieze mult mai atent toate documentele acestui caz şi să se găsească varianta juridică cea mai bună pentru a se obţine demolarea acestui monstru de beton.
În fine, ar mai fi o posibilitate. Terenul pe care se află „turnul înclinat” a fost concesionat firmei Erin în anul 1998 pentru o perioadă de 40 ani. 18 ani au trecut. Nu au mai rămas „decât” 22 de ani din această păguboasă concesiune, după care terenul va reveni de drept administraţiei locale.
sursa: campinaph.ro

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Elevă de 16 ani, găsită spânzurată de tatăl său

Sorina T, o fată de 16 ani din comuna Călmăţuiu, sat Ionaşcu, elevă la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, a fost găsită spânzurată într-o anexă din gospodăria familie. Drama a avut...