competitie nocturna la sinaia

Primăria Siaia a anunțat că, „pentru al doilea an consecutiv, Asociația Outdoor România și Primăria orașului Sinaia te provoacă la o altfel de competiție sportivă. Mountain Assault (Asaltul Muntelui) înseamnă aproape 7 kilometri de traseu și 1.217 metri diferență de nivel într-o cursă nocturnă, de schi de tură, adresată tuturor celor pasionați de munte și urcări abrupte”.

„Sinăienii care doresc să-și reprezinte orașul în cadrul acestei competiții au la dispoziție 10 locuri gratuite, care se vor aloca în ordinea înscrierii. Prima ediție a concursului s-a desfășurat anul trecut pe același traseu, la start fiind 100 de concurenți bine pregătiți.Lungimea traseului The Mountain Assault este de 6,69 km cu o diferență de nivel de +1217m. Cursa constă într-o urcare din centrul orașului Sinaia (start la Primăria Sinaia) până la Cabana Miorița (Cota 2000).Concurenții vor parcurge următorul traseu complet: Start Primăria Sinaia – Stația Inferioară a Telegondolei Sinaia – Pârtia Nouă – Cota 1400 – Pârtia Drumul de Vară – Cabana Miorița. Ora de start va fi 17.00”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

În cadrul competiției vor fi intocmite clasamente și se vor acorda premii in bani pentru open general (primele 5  locuri) și premii pentru fetele care se clasează în primele 15 locuri ale clasamentului general.

Numărul participanților este limitat, și la această ediție, la 100.