penitenciarul ploiesti lectie istorie dedicata unirii româniei 

Deținuții Penitenciarului Ploieşti s-au putut familiariza ieri cu privire la însemnătatea Unirii Principatelor Române. Peste 30 de persoane aflate în detenție, în regim semideschis, au participat la o dezbatere interactivă privind semnificația acestei zile.

Evenimentul a avut loc în clubul Penitenciarului Ploiești. Personalul Serviciului de Educaţiei şi Asistenţă Psihosocială a organizat şi defăşurat, cu sprijinul profesorului de istorie în cadrul Grupului Şcolar de Servicii „Sfântul Apostol Andrei” Ploieşti, Cosmin Preda,  o dezbatere interactivă privind semnificaţia Zilei Unirii Principatelor Române.

„Promovarea simbolurilor naţionale şi a momentelor semnificative ale istoriei reprezintă o modalitate prin care persoanele private de libertate pot conştientiza valorile trecutului şi a înţelege altfel transformãrile prezentului la  valoarea lor realã, contribuind  la creşterea respectului manifestat de orice  individ pentru  normele sociale unanim acceptate. Împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române reprezintă un moment prielnic pentru dezvoltarea sentimentelor de devotament faţă de ţară si  faţă de poporul român, pentru consolidarea cunoştinţelor referitoare la calităţile poporului român, dragostea de patrie, vitejie, spirit de sacrificiu, cinste, omenie, bunătate, înţelepciune, dar şi  despre eroii neamului român”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Ploiești.