tursuri ploiesti

Temperaturile extrem de scăzute, de până la minus 18 grade Celsius, au favorizat crearea de țurțuri de dimenisiuni gigant. Fenomenul s-a înregistrat și la mai multe imobile din municipiul Ploiești, pompierii fiind solicitați să intervină pentru îndepărtarea acestora.

 

Un astfel de caz a avut loc astăzi pe strada Jurnalist Gabi Dobre, la un imobil înalt, unde se formaseră țurțuri de dimensiuni mari. Tot astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a lansat un set de recomandări pentru cetățeni, pentru evitarea oricăror accidente care pot apărea.

Alte două intervenții pentru îndepărtarea țurțurilor a avut loc ieri, în Ploiești.

 

Iată sfatul ISU Prahova:

Cetăţenii trebuie să se deplaseze cu atenţie pe lângă clădiri, la distanţă de siguranţă faţă de acestea, pentru a evita căderea accidentală a ţurţurilor.

De asemenea proprietarii, asociaţiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe acoperişurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători şi să îndepărteze ţurţurii ce se formează pe elementele de construcţie ale clădirilor, pentru e evita riscul producerii unor accidente.

Îndepărtarea ţurţurilor se poate face uşor cu lopata pentru zăpadă, lovindu-i dinspre clădire spre exteriorul acesteia. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii acestora au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus.

În situaţia în care clădirea este foarte înaltă şi nu se poate ajunge la ţurţuri decât cu dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii pot solicita intervenţia echipajelor de pompieri.

 

 

Administrație
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Bulevardul Castanilor închis în acest weekend

Festivalul „Alfabetul Conviețuirii” se va desfășura în acest an pe Bulevardul Independenței, fapt care aduce restricții de circulație în zonă. Traficul rutier va fi închis pe durata celor trei zile ale...