De mai bine de două luni, accesul în Salina Slănic, cea mai mare de acest fel din Sud-Estul Europei, este interzis pentru că nu are aviz de la ISU Prahova împotriva incendiilor. Culmea, potrivit prefectului județului Prahova, reprezentanții ISU Prahova nu pot emite o astfel de autorizație pentru că nu există legislație în acest sens!

 

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției următorul mesaj: "Turiștii fac cale întoarsă, în timp ce conducerea nu este în stare să repare liftul de acces. Mai mult, acum nu există nici aviz de la ISU. Oare nu cumva se dorește falimentarea societății?"

La sfârșitul lunii noiembrie, Salina Slănic a fost închisă după ce directorul general al Societății Naționale a Sării care a cerut ca salinele cu activitate turistică să obțină avize și autorizații de la ISU și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), iar până la acel moment activitatea turistică să fie sistată. 

Citește și MINA TURISTICĂ SLĂNIC A FOST ÎNCHISĂ - VIDEO

 

Potrivit prefectului de Prahova, Rodica Paraschiv, pentru Salina Slănic nu va putea fi emisă autorizație ISU, întrucât nu există prevedere legală în acest sens.

"Am fost informați de către reprezentanți ai Sindicatului Muncii de la Salina Slănic Prahova de faptul că au transmis către Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului (...) o adresă prin care au solicitat să fie revocată decizia directorului general al Societății Naționale a Sării prin care a solicitat tuturor salinelor care au și activitate turistică să obțină toate avizele și autorizațiile conform reglementările în vigoare (...) pentru derularea activității de turism în condiții de maximă siguranță și securitate pentru vizitatori emise de către organe competente, se referă la ISU și la ITM. În scopul prevenirii oricăror situații care să pună în pericol viața sau sănătatea vizitatorilor, până la elaborarea și obținerea autorizațiilor sau avizelor din partea autorităților competente, se sistează activitatea în zona turistică cu informarea prealabilă a operatorilor economici cu care sucursalele au contracte", a declarat atunci prefectul Rodica Paraschiv, citată de Agerpres.

Luna trecută, angajații salinei au întrerupt lucru. Detalii aici: GREVA LA SALINA SLĂNIC. NIMENI NU LUCREAZĂ ÎN MINĂ

 

Salina a mai fost implicată anul trecut într-un scandal provocat de condițiile de transport ale turiștilor cu microbuzele după defectarea liftului. Detalii aici:​ FIRMA CARE TRANSPORTĂ TURIŞTII ÎN SALINA SLĂNIC, AMENDATĂ DE ISCTR