absente scoala prahova

În ciuda faptului că astăzi autoritățile prahovene au decis ca nicio școală din județ să nu fie închisă, la mai multe unități de învățământ s-au înregistrat absențe, în special în liceele și școlile din Ploiești. În mediul rural, cele mai multe absențe s-au înregistrat la grădinițe și la școlile primare.

 

Oficial, niciun drum din Prahova nu este închis. Cu toate acestea, în multe cazuri, părinții nu și-au trimis copiii la școală, după ce ieri, până la ora 12.00, Prahova a fost sub cod portocaliu, iar ninsorile au dat de furcă autorităților locale și județene.

La mai multe școli din Ploiești s-au înregistrat absențe la primele ore, fiind declarați absenți în special elevi care fac naveta din mediul rural.

 

„Eu nu mi-am lăsat copilul la grădiniță. A nins mult și am considerat că este mai bine să stea acasă decât să răcească pe drum”, ne-a declarat o mămică din localitatea Salcia.

Autoritățile din Prahova au anunțat că nu sunt drumuri blocate în județ și nici nu mai sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică în nicio localitate din Prahova.

O situație exactă a absențelor se va realiza în această după-amiază de către Inspectoratul Școlar Prahova.