ancheta colegiul toma socolescu

Incidentul a avut loc ieri după-amiază. Trei eleve din clasa a X-a, cu vârste de 16 și 17 ani, au ieșit în curtea școlii, s-au pitit după o clădire și ar fi consumat substanțe interzise. După ce le-a venit rău, tinerele au fost transportate la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde au rămas sub supravegherea medicilor.

 

Conducerea unității de învățământ a demarat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate modul cum s-a petrecut incidentul.

„Importantă este starea de sănătate a celor trei eleve. Ieri, imediat după incident, a fost luată legătura cu părinții celor trei eleve, cărora li s-a adus la cunoștință despre ce s-a întâmplat. Mă bucur că au fost găsite la timp și au primit îngrijiri medicale. Mă surprinde însă gestul lor. La nivelul unității de învățământ se desfășoară proiecte cu privire la riscuri și la combaterea consumului de droguri”, ne-a declarat directorul unității de învățământ.

Citelte și: Trei eleve din Ploieşti s-au drogat şi au ajuns la spital

Potrivit conducerii Colegiului Tehnic Toma Socolescu, săptămâna viitoare se va întruni Consiliul Profesoral pentru a stabili decizia de sancționare a celor trei eleve. Potrivit regulamentului școlar, în astfel de situații, tinerele pot fi eliminate de la școlă timp de cinci zile, decizie care conduce, implicit, la scăderea notei la purtare, cu cel puțin patru puncte, în funcție de numărul de ore pierdute.

 

În paralel, IPJ Prahova a demarat propria anchetă, cercetările fiind în curs.

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...