Situație mai puțin obișnuită la Școala Generală Zamfira, din comuna Lipănești. Cadrele didactice au dezactivat camerele video, astfel încât hoțul unui telefon mobil nu a putut fi identificat.

 

La sfârșitul anului trecut, în școlile din Lipănești au fost montate camere video de supraveghere pentru a crește gradul de siguranță al elevilor. Investiția a fost aprobată de Consiliul Local Lipănești, în urma unui proiect inițiat de directorul școlii Zamfira, care este și ales local.

În această dimineață, primarul comunei, Robert Nica, a constatat că mai multe camere de supraveghere au fost deconectate de învățători, astfel încât nu va putea fi soluționat prea ușor furtul telefonului mobil al unei eleve.

"Aseară mi s-a adus la cunoștință de către un părinte că fiicei sale, elevă la Școala Zamfira, i-a fost furat telefonul mobil. În această dimineață, la prima oră, m-am prezentat în cancelaria școlii unde a fost montat monitorul pentru a vedea ce au surprins camerele video de supraveghere din clasa respectivă. Mi s-a părut ciudat că acestea nu funcționau, iar când am verificat dispozitivul de înregistrare al imaginilor am observat cum cablurile au fost scoase. Unul dintre învățători mi-a transmis că nu sunt de acord cu sistemul de supraveghere din clase, așa că l-au dezactivat. Consider acest gest ca fiind unul incalificabil" a declarat, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, primarul Nica.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților Inspectoratului Județean Școlar Prahova.