lapte si corn

Ancheta în cazul celor șapte dosare penale care se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în cazul suspiciunilor de toxiinfecție alimentară provocată de laptele primit în școală de copii se apropie de sfârșit și a scos la iveală aspecte cel puțin interesante.

În urma verificării documentelor medicale s-a ajuns la concluzia că la doar doi dintre cei 80 de elevi care au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecției alimentare s-a depistat prezența unei bacterii care ar fi putut fi transmisă  de lapte alterat, susțin surse judiciare. Însă, pentru confirmare, s-a apelat la experții din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova care fac acum analize complexe. Cel mai probabil, ceilalți copii ar fi avut o intoleranță la lapte sau au empatizat cu colegii lor care chiar se simțeau rău. Mai mult, la un moment dat s-a pus problema că, cel puțin în cazul elevilor din Breaza, aceștia să se fi prefăcut că au probleme de sănătate tocmai pentru a scăpa de teza programată în ziua respectivă.
Pe de altă parte, tot în cazul elevilor din Breaza, ancheta s-a extins și la analiza apei potabile pentru că este deja de notorietate faptul că în această loclitate sunt mari probleme cu calitatea apei de băut, susțin aceleași surse.
Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie, 80 de copii din Ploiești, dar și din alte localități din Prahova au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești cu simptome specifice toxiinfecției alimentare. A fost declanșată inițial o anchetă epidemiologică, programul Laptele și Cornul a fost sitat o perioadă, pentru ca ulterior cauza să fie preluată de procurori.