tren blocat

Pasagerii trenului Regio 5026 Ploiești Sud - București Nord au așteptat aproximativ 60 de minute între Brazi și Crivina, după ce trenul nu a mai putut pleca în cursă din cauza unei defecțiuni la materialul rulant.

Trenul nu s-a mai putut deplasa și a rămas practic în câmp, motiv pentru care mulți dintre călători s-au speriat. Alții au fost deranjați de această defecțiune tehnică din cauza faptului că au întârziat la muncă. După aproape o oră de așteptare, călătorii au fost preluați de trenul IR 11034 Brașov – București Nord, a anunțat CFR Călători, care a mai precizat că „sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare”.

„În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară. În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”, a mai precizat CFR Călători.