Mihai Matei, omul de afaceri din Câmpina, trimis în judecată pentru fapte de corupție, poate fi vizitat în arest de soția sa, inculpată în același dosar. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Ploiești care a hotărât să anuleze interdicția Aureliei Matei de a lua legătura pe orice cale cu soțul său, Mihai Matei, încarcerat de două luni în arestul IJP Prahova.

 


"Admite contestaţia formulată de inculpata MATEI AURELIA LILIANA, împotriva încheierii nr. 563 din data de 28.12.2015 pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Prahova şi în consecinţă: Desfiinţează, în parte, încheierea contestată, în sensul că înlătură din cuprinsul acesteia interdicţia inculpatei contestatoare Matei Aurelia Liliana de a lua legătura cu coinculpatul Matei Mihai, precum şi de a lua legătura cu reprezentanţii SC Matero AMA SRL. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în şedinţa din camera de consiliu astăzi, 04.01.2016 "

Soții Matei, administrator ai societății Matero Ama cu sediul în Poiana Câmpina, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești chiar înainte de Crăciun. Aceștia sunt acuzați de fraudă cu fodnuri europene. În acest dosar Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 9.671.226,46 lei