Firma familiei fostului președinte al CJ Prahova, Florin Anghel, a rămas fără muntele de la Secăria

0
secaria2

Societatea Fibec Holding SA Câmpina, controlată de familia fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Florin Anghel, a pierdut, în primă instanță, procesul cu Primăria Secăria. Tribunalul Prahova s-a pronunțat în dosarul în care administrația publică locală din Secăria solicita rezilierea contractului prin care Fibec Holding a concesionat în anul 2007 o suprafață de 30 de hectare de pădure. Instanța a dat câștig de cauză Consiliului Local Secăria, reprezentat în proces de viceprimarul Iulian Neagoe. Este doar o primă victorie pentru reprezentanții comunei, pentru că sentința nu este una definitivă și va fi cu siguranță atacată de avocații societății Fibec la instanța superioară. Pe rolul Tribunalului Prahova se mai află încă în derulare un alt proces, intentat tot de Primăria Secăria aceleiași FIbec Holding, privind rezilierea unui alt contract de vânzarea a unei suprafețe de 70 de hectare de teren. În acest din urmă dosar, instanța s-ar putea pronunța vineri, 2 octombrie, când a fost programat un nou termen de judecată.

 

"Mi se pare corect să aducem în patrimoniul statului pădurea și terenul să le putem valorifica într-un fel sau altul, să-l întrebuințăm noi, Primăria, sau sătenii. Deocamdată nu avem un proiect concret pentru acest teren, dar măcar îl putem folosi ca islaz pentru pășunat pentru că sunt mulți crescători de animale la Secăria. Comuna nu mai are niciun beneficiu de pe urma acestor contracte, Fibec nu a mai plătit nici măcar taxele. A intrat în insolvență și nu ne putem atinge de ei. De aceea am deschis aceste procese," a declarat Iulian Neagoe, viceprimarul comunei Secăria.
Societatea Fibec Holding, controlată de familia Anghel, a cumpărat de la Primăria Secăria terenul în suprafaţă de 70 de hectare cu mai puţin de 200.000 de euro, în perioada în care Florin Anghel era preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Conform contractului dintre cele două entităţi, Fibec ar fi trebuit să construiască aici un sat de vacanţă unde urma să investească 120 de milioane de euro. Proiectul era ambiţios şi, dacă ar fi fost realizat, ar fi adus un mare beneficiu zonei. La Secăria ar fi trebuit construite sute de unităţi de cazare, de la hoteluri de patru şi trei stele până la pensiuni şi spaţii comerciale, dar şi case de vacanţă unde ar fi putut să lucreze sute de persoane. Din cauza crizei din perioada 2008-2009 proiectul a fost abandonat. Aceeași societate a concesionat tot în 2007 30 de hectare de pădure. În acea perioadă, Primăria Secăria a acceptat vânzarea, respectiv concensionarea terenurilor, la un preț atât de mic tocmai pentru că Fibec Holding se angajase să investească serios în zonă și să ajute comunitatea locală.

Nu este prima lovitură primită de familia fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Florin Anghel. În primăvara anului 2014, Consiliul Local Câmpina a decis să anuleze contractul de concesionare a două parcele de pământ în suprafață totală de aproximativ 4000 de mp semnat între administraţia locală şi SC Fibec SA. Cele două terenuri, unul în suprafaţă de 2.626 mp, iar cel de-al doilea de 1.782 mp, aflate în imediata apropiere a terenurilor de tenis, pe marginea lacului Curiacul, au fost concesionate prin licitaţie publică deschisă în anul 2001 societăţii Fibec SA. Conform prevederilor contractului, SC Fibec SA ar fi trebuit să înceapă lucrările pe terenurile primite de la Primăria Câmpina în cel mult un an de la data semnării actului de concesionare, doar că acest lucru nu s-a întâmplat. Conform legii, în caz de încălcare a acestei obligaţii, concesionarea îşi pierde valabilitatea. Pe terenul preluat de la Fibec, Primăria Câmpina a amenajat parcul din zona Lacului Curiacul.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău