Starea precară a liniilor feroviare din România la finalul Primului Război Mondial a provocat în epocă numeroase accidente feroviare. În iulie şi septembrie 1922, două trenuri de pasageri s-au prăbuşit între Posada şi Valea Largă, cu tot cu podurile pe care circulau.
Începutul secolului XX a fost marcat, în România, de numeroase accidente feroviare, în strânsă legătură cu desfăşurarea Primului Război Mondial (1916-1918). „Accidentele de pe liniile ferate române produse în timpul primei conflagranţii mondiale, dar şi mulţi ani după conflict, până în 1930 cu aproximaţie, când au intrat într-un proces de consolidare, sunt rezultatul direct al distrugerilor provocate de război. Structura feroviară a fost refăcută în grabă, fapt care a generat numeroase catastrofe“, explică istoricul ploieştean Dorin Stănescu.
Accidentele din 1922, din Prahova, sunt un exemplu elocvent în acest sens. Extrem de interesaţi de liniile de cale ferată dintre Ploieşti, unde erau rafinăriile de petrol, şi Predeal, trupele germane de ocupaţie au refăcut în timpul războiului două dintre podurile dinamitate de Armata Română în timpul retragerii. Citește continuarea pe adevarul.ro