O familie din comuna Bărcănești, sat Românești este pusă în situația de a nu-și putea înmormânta, așa cum se cuvine, mama. Chiar dacă au căutat sprijin la autoritățile locale, dar și înțelegere la preotul din satul Românești, la prima vedere, problema familiei Mihai nu are rezolvare. Motivul pentru care înmormântarea nu poate avea loc în cimitirul din Românești este unul stupid: persoana care a decedat era de altă religie decât cea ortodoxă.

O familie din comuna Bărcănești, sat Românești este pusă în situația de a nu-și putea înmormânta, așa cum se cuvine, mama. Chiar dacă au căutat sprijin la autoritățile locale, dar și înțelegere la preotul din satul Românești, la prima vedere, problema familiei Mihai nu are rezolvare. Motivul pentru care înmormântarea nu poate avea loc în cimitirul din Românești este unul stupid: persoana care a decedat era de  altă religie decât cea ortodoxă.

O familie din comuna Bărcănești, sat Românești este pusă în situația de a nu-și putea înmormânta, așa cum se cuvine, mama. Chiar dacă au căutat sprijin la autoritățile locale, dar și înțelegere la preotul din satul Românești, la prima vedere, problema familiei Mihai nu are rezolvare. Motivul pentru care înmormântarea nu poate avea loc în cimitirul din Românești este unul stupid: persoana care a decedat era de  altă religie decât cea ortodoxă.

Potrivit rudelor, refuzul preotului de a înhuma persoana decedată pleacă de la faptul că aceasta a fost de mai bine de 8 ani membră a cultului Biserica Evanghelică Romana. În condițiile în care înmormântarea ar trebui să aibă loc miercuri, familia Mihai se află într-o situația disperată. Chiar dacă soțul defunctei este înmormântat la rândul lui în cimitirul Românești, iar lângă acest loc familia a îngrijit, întreținut și plătit o altă parcela, preotul din sat refuză să-și dea acceptul.
Contactat de observatorulph.ro, preotul paroh din Românești susține că nu are ce să facă cu privire la această situație pentru că “mai marii Biserici” nu vor ca astfel de înmormântări să aibe loc în cimitirele ortodoxe. Mai mult, acesta susține că femeia decedată trebuie înmormântată în cimitirul evenghelist din comună.
Primarului comunei Bărcănești, Gheorghe Dima, i-a fost adusă la cunoștiință această situație, însă, susține el, dacă Biserica Ortodoxă nu e de acord, nu are ce să facă. “Știu de problema familiei Mihai și am vorbit cu preotul din Românești pentru rezolvarea ei, însă această situație vine în urma existenței pe raza comunei a cimitirelor pentru celelalte minorități religioase. Din câte am înțeles este vorba de o adresă trimisă de Protoieria Ploiești care nu permite persoanelor de altă religie să fie înmormântate în cimitirele ortodoxe atunci când pe raza comunei există și alte cimitire. Problema e că în satul Românești există un singur cimitir, cel ortodox.”, a declarat pentru observatorulph.ro Gheorghe Dima.
Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Arhiepiscopiei Bucureștilor și va fi publicat de îndată ce va fi remis.
Vezi mai jos ce susține familia Mihai în sesizarea depusă la Primăria Bărcănești:

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău