Fosta firmă de pază a P&G Urlați, acuzată de mega evaziune fiscală

0

Shelter

Shelter Security, fosta firmă de pază a fabricii Procter & Gamble Urlați este anchetată într-un dosar de evaziune fiscală, administratorii fiind acuzați că au prejudiciat statul cu aproximativ 10 milioane de euro.

Conform Gândul.info, Firma Shelter Security ar fi implicat, în circuitul prin care a fost produsă o evaziune de aproximativ 10 milioane de euro, opt firme "fantomă", care nu aveau angajaţi pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că firma Shelter Security, care aparţine omului de afaceri Alin Ionescu, ar fi cooptat, timp de trei ani, serviciile unor alte societăţi de pază şi protecţie, pe motiv că nu ar face faţă numărului mare de clienţi. Astfel, Shelter Security ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip "fantomă", acestea din urmă neavând angajaţi pentru pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii.

Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii, în perioada 2009-2012, achiziţii fictive de servicii de securitate şi pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei. Poliţiştii şi procurorii au făcut luni zece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor firme de pază, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii fictive de servicii. "În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Poliţiei Române. Surse apropiate anchetei au declarat că printre firmele percheziţionate este şi Shelter Security, care aparţine omului de afaceri Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la locuinţele unor prieteni şi angajaţi ai lui Ionescu. Confom surselor citate, acesta şi-ar fi convins mai mulţi angajaţi şi prieteni să înfiinţeze firme pe numele lor, după care între Shelter Security şi aceste societăţi, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, ar fi avut loc mai multe tranzacţii fictive de prestări servicii. Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti vor audia 12 persoane, printre care şi Alin Ionescu, au precizat sursele citate.

Shelter Security a deținut contractul de pază și protecție cu fabrica P&G Urlați până la jumătatea acestui an, când a fost preluat de o altă firmă. Potrivit unor surse de încredere, unul din motivele pentru care P&G a schimbat firma de pază în reprezintă și faptul că, deși compania efectua chiar și anticipat plățile către firma de pază, Shelter Security nu și-ar fi remunerat agenții de securitate, aceștia având mai multe salarii de recuperat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău