Viața la bloc în Ploiești nu este scutită de probleme. O ploieșteancă reclamă faptul că, de mai bine de trei ani, trăiește un coșmar din cauza unei vecine care depozitează gunoiul pe balcon. Focarul de infecție a devenit o adevărată problemă mai ales pe timpul verii, când mirosurile devin insuportabile.
Temperaturile caniculare și disconfortul termic au fost nelipsite în luna iulie. O ploieșteancă reclamă faptul că viața la bloc a devenit un adevărat coșmar, după ce o vecină de a sa a decis să strângă gunoiul pe balcon.
„Locuiesc la etajul III, într-un bloc din zona Democrației. Vecina mea, de la etajul II, a strâns în ultimii trei ani gunoiul pe balcon. Vara este insuportabil. Nu pot deschide un geam din cauza mirosurilor.
Pentru că tot blocul s-a umplut de gândaci, cu greu am convins-o să fie de acord cu dezinsecția.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Avem bani de la antenele mari de pe bloc, dar asociația ne cere să plătim pentru repararea liftului
Nu permite nimănui să intre în casă, nici măcar administratorului sau președintelui de bloc. Au fost făcute sesizări la mai multe instituții, însă fără succes.
Pe căldurile acestea vă închipuiți cum miroase? La grupul sanitar cred că este aceeași problemă pentru că tot mirosul insuportabil urcă la mine în apartament.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Cât este amenda dacă faci grătar în fața blocului
A fost inclusiv amendată, dar problema nu s-a rezolat. A promis că va efectua igienizarea apartamentului, dar acest lucru nu a mai avut loc.
Am căutat să ajungem la înțelegere. Are momente când promite că va face curat, însă de cele mai multe ori ne vorbește urât, spune că este proprietara apartamentului și poate face orice”, ne-a povestit ploieșteanca.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Cu rufele întinse în grădina de la bloc ce facem?
Pentru verificarea situației reale, conform legii, reprezentanții asociației de proprietari pot solicita persoanei în cauză, în baza unei notificări, să permită accesul în apartament.
Legea 196/2018 prevede clar că „niciun proprietar, chiriaș sau angajat al asociației de proprietari nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari din condominiu și nu poate afecta funcționarea normală și întreținerea condominiului”.
Citește și: Viața la bloc. Focar de infecție, mobilă veche pe hol și invazie de gândaci într-un imobil din Ploiești – FOTO
Într-o astfel de situație, asociația de proprietari ar trebui să semnaleze cazul la Primărie, în speranța că funcționarii instituției vor avea mai mulți sorți de izbândă pentru a o convinge pe „vecina de la etajul II” să-și facă curat în casă.
Există și o a doua posibilitate, în cazul în care proprietarul apartamentului refuză să înțeleagă că focarul de infecție afectează restul vecinilor.
Citește și: Viața la bloc. Un ploieștean reclamă câinii vecinilor
Asociația de proprietari poate solicita în instanță un set de măsuri pentru igienizarea apartamentului de la etajul II.
Tu ce problemă ai la bloc? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp.