- Publicitate -
- Publicitate -

Ședință la CSM Ploiești, după ce sportiva Sabina Enache a fost umilită de șeful clubului Dănuț Burghelea. Sabinei i-a fost înjumătățită indemnizația, deși aceasta reprezintă România la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică – LIVE

Femeile din Drăgănești vor beneficia de teste Papanicolau și HPV gratuite, în cadrul programului Regional de Screening SCCUT

Data:

Peste 170.000 de femei din regiunea Sud-Muntenia vor beneficia de un program de prevenţie, screening, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin.

- Publicitate -

Luna aceasta demarează un program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, vizȃnd peste 170.000 de femei din judeţele Argeş, Călăraşi, Dȃmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman, provenind ȋn special din grupuri vulnerabile.

În cadrul programului, acestea pot beneficia de testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, fie ȋn centrele judeţene de recoltare ȋnscrise ȋn program, oricȃnd pe parcursul anului, fie ȋn unităţile mobile, ȋn cadrul unei caravane care va ajunge ȋn localităţi din toate judeţele. Testarea, care are ca scop depistarea leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin, se desfăşoară ȋn cadrul proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi tratament precoce (SCCUT), finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman.

De Marti 05.07.2022 va debuta activitatea de inscriere și mobilizare a populației feminine din Comuna Drăgănești județul Prahova, în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC), cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii De Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

- Publicitate -

Numărul de telefon la care se pot oferi informații suplimentare este: 0721.933.020 – Dna Lucia Marghiolescu, Coordonator Județean al Organizației Sastipen.

Iniţiativa vine pe fondul unor statistici alarmante ȋn ceea ce priveşte situaţia cancerului de col uterin ȋn Romȃnia – ţara noastră se află pe locul trei în rândul statelor membre în ceea ce privește incidența acestui tip de cancer, iar rata mortalităţii este de 4 ori mai mare decȃt ȋn celelalte ţări UE, ȋn principal deoarece este depistat ȋn stadii foarte avansate, pe fondul unui grad de prevenţie redus.

Doar 17,6% dintre femeile din Romȃnia au efectuat măcar o dată un test Babeş-Papanicolau, ȋn condiţiile ȋn care ȋn majoritatea ţărilor din UE procentul depăşeste 70%. Necesitatea de a creşte numărul femeilor care se testează este imperativă, avȃnd ȋn vedere că, dintre toate formele de cancer, cel de col uterin s-a dovedit a fi cel mai eficient controlat prin intermediul screening-ului. Astfel, incidența cancerului cervical poate fi redusă cu până la 80% ca urmare a programelor de screening la nivel populațional.

- Publicitate -

Înscrierile se fac la sediul primăriei Drăgănești

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -