Cum a fost posibilă tragedia de la Valea Călugărească. Efectele nebănuite ale mustului fermentat

0

Două persoane, soț și soție, au fost găsiți inconștienți, ieri seară, într-o gospodărie din satul Valea Poienii, comuna Valea Călugărească. Femeia a fost declarată decedată iar bărbatul transportat în stare gravă la spital.

De ce este periculos mustul fermentat în spați închise

Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.

Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantității de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentației alcoolice este imposibil de distins.

El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

”Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.”, susține ISU Prahova într-o informare transmisă după tragedia de ieri seară.

Citește și: Tragedie în Valea Călugărească. Soț și soție, găsiți inconștienți în beci din cauza gazelor emanate de must [UPDATE]

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău