Vremea se răcește, la finele săptămânii, în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În Prahova, vremea caldă va fi caracteristică acestei regiuni până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime de 28…29 de grade și minime de 14…17 grade. Vremea se răcește, în schimb, la finele săptămânii.

Răcirea vremii din intervalul 19 – 21 septembrie va determina, potrivit ANM, înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 9 și 13 grade.

„Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie”, a anunțat ANM.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval de referință, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-20 septembrie.

La munte, potrivit ANM, valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade.

„Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8…10 grade, iar cele minime de 2…4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie”, a anunțat ANM.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar, spun meteorologii, în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17 – 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău