Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Prahova. Revin temperaturile de 27 de grade Celsius

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În Prahova se menține vremea răcoroasă, însă, spun meteorologii, între 10 – 14 septembrie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de cele caracteristice acestei perioade. La munte, în special la altitudini de peste 1700 m, temperaturile pe timpul nopții rămân negative.

Intervalul va debuta cu o vreme răcoroasă, potrivit ANM, în special în cursul nopților și al dimineților, cu temperaturi maxime de 20…23 de grade și minime de 6…10 grade, în medie.

„Între 10 și 14 septembrie, vremea va fi în încălzire, iar temperaturile vor fi apropiate şi local chiar ușor mai ridicate decât cele caracteristice perioadei, cu valori diurne de 24… 27 de grade și nocturne de 10 …15 grade”, a anunțat ANM.

Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, spun meteorologii, este estimată o scădere treptată a temperaturilor.

„Regimul pluviometric se va menține deficitar în mare parte a intervalului de referință. În primele zile doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare, iar posibilitatea de ploaie va crește doar după data de 16 septembrie”, a mai precizat ANM.

La munte, potrivit ANM, vremea va fi răcoroasă în primele zile, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 9…16 grade și minime de 3…9 grade, cu valori mai scăzute la peste 1700 m altitudine, unde noaptea vor fi ușor negative.

„Ulterior, temperaturile, în special cele diurne, vor fi în creştere şi se vor situa în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii septembrie, iar o răcire a vremii este estimată doar la finalul celor săptămâni de prognoză”, a mai anunțat ANM.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, a mai precizat ANM, menționând că până în data de 17 septembrie vor fi ploi trecătoare, în general slabe cantitativ, doar pe pe spații restrânse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău