Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Prahova. Luna septembrie debutează cu ploi și cu răcirea vremii

1

După un weekend cu precipitații abundente, luna septembrie debutează cu o răcire a vremii. Mercurul în termometre va urca numai până la temperaturi maxime de 24 de grade Celsius, iar minimele se vor situa la 7… 13 grade Celsius. La munte, la peste 1700 m altitudine, se vor înregistra valori negative. Nu scăpăm de ploi în primele zile ale lunii septembrie.

În perioada 2-3 septembrie, cu precădere în nordul regiunii, potrivit ANM, „va fi o vreme mai răcoroasă, cu valori ale temperaturii aerului de 20…24 de grade ziua și 7…13 grade noaptea”.

„În restul intervalului de referință va predomina un regim termic apropiat de cel specific perioadei din an, dar vor fi și zile cu vreme caldă, fiind estimate maxime de 24…28 de grade și minime de 13…17 grade”, a anunțat ANM.

Meteorologii au precizat că „regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind pe arii restrânse, mai ales la deal, în jurul datei de 1 septembrie și posibil în perioada 6 – 8 septembrie”.

La Ploiești vor fi precipitații de scurtă durată miercuri, 1 septembrie, când mercurul în termometre va urca doar până la valori de 24 de grade Celsius.

La munte, ploile își vor face simțită prezența marți, 31 august, și miercuri, 1 septembrie, când se va înregistra și o scădere a temperaturilor.

Astfel, la munte, potrivit ANM, „vremea va fi ușor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6…16 grade și minime de 3…8 grade, cu valori negative la peste 1700 m altitudine”, a precizat ANM.

La munte, potrivit ANM, „aversele vor fi frecvente în perioada 31 august – 2 septembrie (local mai însemnate cantitativ în 1 septembrie), iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată între 6 și 8 septembrie.

În restul zilelor din interval va ploua pe arii mai restrânse și în general slab”, a mai anunțat ANM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău