Revin ploile și temperaturile scăzute în Prahova. A fost reactualizată prognoza pentru perioada Paștelui

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se răcește, în Prahova, în primele două zile și revin ploile. Mercurul în termometre va urca la 24… 25 de grade Celsius în perioada Sărbătorilor de Paști, însă meteorologii nu exclud și un nou val de ploi.

Meteorologii au anunțat că „până în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la valori, în medie, de 24…25 de grade”.

„Minimele termice, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creștere treptată, de la medii de 5 grade, la 10…11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade”, a anunțat ANM.

Probabilitatea pentru averse de ploaie, potrivit ANM, va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în zilele de 26, 27 și 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4…6 grade, iar ale minimelor de -4…-2 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de 4 grade.

„Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice”, a anunțat ANM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău